Leuk om te weten

Cosmetisch haarwater

Leuk om te weten is dat cosmetisch haarwater een  alcohol percentage van 96% heeft. Het alcohol percentage kun je verlagen door er gedemineraliseerd water aan toe te voegen. Dit doet men in een parfumhuis ook. Kijk maar eens op de etiketten van eau de toiletten of parfums in de winkel, daar staat dan aqua bij de ingrediënten vermeld. Als je gedemineraliseerd water aan alcohol toe wil voegen heb je wel een minimum aan alcohol nodig. Als er teveel water aan alcohol toegevoegd wordt dan kunnen de geurstoffen op het water blijven drijven. Een klein beetje water aan je parfum toevoegen geeft een langere geurbeleving. Wij adviseren om bijvoorbeeld op 10 ml. parfum, te beginnen met 0,5 ml. water. Met een plastic pipet met ml aanduiding is een 0,05 ml. makkelijk te doseren. Schud alles goed door elkaar. 

Cosmetisch haarwater is een bijna zuiver alcohol soort. Aan zuiver alcohol is vitamine E, d-panthenol en een heel zacht geurtje toegevoegd om zo het alcohol ondrinkbaar te maken. Als zuiver alcohol niet ondrinkbaar gemaakt is worden er hoge accijns op gegeven waardoor de alcohol te duur wordt om er parfum van te maken. 

Etherische oliën

Leuk om te weten : etherische oliën zijn 100% natuurlijke geurstoffen, welke voor verschillenden doelen gebruikt kunnen worden. Je kun etherische oliën gebruiken om er parfum of luchtverfrisser mee te maken. Etherische oliën van goede kwaliteit kunnen ook gebruikt worden voor hun geneeskrachtige werking. 

Etherische oliën hebben een lange interessante geschiedenis. In de oudheid gebruikte men geurende takjes en bloemen in open vuur om hun welriekende eigenschappen. Reukwater werd in de 14e eeuw ontwikkeld, dit waren vloeibare parfums op basis van alcohol en etherische oliën. Voor die tijd smeerde men vooral etherische oliën op hun lichaam en vaak op elk lichaamsdeel een andere geurstof. 

Parfum oliën

Leuk om te weten dat in 1868 de eerste synthetische geur gemaakt werd, hierna ging de ontwikkeling van synthetische geurstoffen zeer snel. De synthetische geurstoffen waren allemaal ongeschikt voor geneeskrachtig gebruik. Op de dag van vandaag, anno 2014, zijn parfum oliën aan zeer strenge eisen gebonden. Stoffen die schadelijk zijn voor mens en milieu, mogen er niet meer in voorkomen en stoffen waarvoor een verhoogde kans op een allergie bestaat, zijn nog maar met een minimum toelaatbaar.

Een parfum allergie, ligt veelal niet alleen aan een lekker geurtje dat je gebruikt maar is meestal een combinatie van teveel gebruik van parfums in alle soorten producten. Denk maar eens aan shampoo, conditioner, body-milk, wasverzachter, waspoeder, tegenwoordig zit bijna overal wel parfum in verwerkt.

Leuk om te weten is dat wij een super leuk verleden hebben waarin wij zelfs ook te gast zijn geweest bij tv programma INZ&OUTZ en jaren lang kinderen mochten vermaken op Tinadag XL.

 

Zelf parfum maken

Zelf parfum maken

Geef een reactie