Zelf oogschaduw en rouge maken

In ons receptboekje welke je ontvangt met ons thuisworkshop pakket oogschaduw en rouge maken, staat het recept van een goed basis poedercomponent. Wij willen met de informatie op deze pagina zorgen dat je tot een goed resultaat komt.

In ons thuisworkshop pakket oogschaduw en rouge maken zitten de volgende kleurpigmenten;

Parelmoer groen, parelmoer blauw, parelmoer zilver, zwart, rood en titaniumdioxide (=goed dekkend wit).

Mengen leuk om te weten over zelf oogschaduw en rouge maken

Wanneer je met deze kleurpigmenten gaat mengen, kun je heel veel verschillende tinten maken. Het oogschaduwpotje heeft 3 vakjes en 3 pannetjes. In deze pannetjes kun je de 3 verschillende tinten doen waarna je ze in het oogschaduwpotje kunt zetten.

Hier een voorbeeld van mengen naar 3 verschillende tinten van zowel blauw als groen;

  1. Neem bijvoorbeeld 1,5 maatlepeltje SS parelmoer blauw of groen. Meng dit met het basis poedercomponent en volg de bereidingswijze van het receptboekje.
  2. Zorg ervoor dat de oogschaduw goed aangedrukt kan worden, je moet er met een oogschaduw applicator overheen kunnen wrijven. Als het te poederachtig is dan roer je er nog enkele druppels jojobaolie bij. Herhaal dit proces tot de oogschaduw stevig genoeg aangedrukt kan worden. De ontstane oogschaduwkleur kun je in een van de pannetjes doen. Dit pannetje zet je in het oogschaduwpotje.
  3. Bij het overgebleven basis poedercomponent met de kleur blauw of groen roer je nu een 1/2 maatlepeltje SS zilver doorheen. Nu verkrijg je een lichtere tint, de ontstane oogschaduwkleur kun je in een van de pannetjes doen. Dit pannetje zet je ook in het oogschaduwpotje.
  4. Hierna stap 2 en 3, zo verkrijg je 3 verschillende tinten.
  5. Voor 3 groene oogschaduw tinten doe je na stap 1 een paar korreltjes zwart erdoor heen. Deze stap kun je blijven herhalen tot je de gewenste donkere tint hebt verkregen. Voor lichtere tinten gebruik je parelmoer zilver.

Let op! je dient na het toevoegen van kleurpigmenten altijd de oogschaduw te testen of het nog goed aan te drukken is. Als hij te poederachtig is dan kun je er weer enkele druppels jojobaolie aan toevoegen. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om een poederachtige oogschaduw te behouden, het is dan alleen erg moeilijk om hier 3 pannetjes mee te vullen, het vullen zal wel gaan maar als je 3x losse oogschaduw in de pannetjes doe en dan weer in het oogschaduwpotje, heb je grote kans dat alles door elkaar gaat.

Wil je graag 1 pannetje met een zilver tintje, dan begin je met parelmoer zilver. Daarna kun je het basis poedercomponent aanvullen met een van de kleurpigmenten blauw, groen of zwart. Wanneer de tint bereikt is die jij wenst doe je deze in 1 van de 2 andere pannetjes. Je kunt deze stap herhalen, zodat je dan weer een andere kleur hebt die je in het laatste pannetje doet.

Leuk om te weten zelf oogschaduw maken

3 verschillende tinten groene oogschaduw

Leuk om te weten zelf oogschaduw maken

1x zilver en 2 verschillende tinten blauwe oogschaduw

 Zwart en grijze tinten, leuk om te weten over zelf oogschaduw maken

Voor zwarte en een paar grijze tinten oogschaduw gaat u als volgt te werk.

  1. Neem 1,5 maatlepeltje SS van het basis poedercomponent. Meng 1 maatlepeltje SS parelmoer zilver pigment erdoorheen. Zorg ervoor dat het goed aan te drukken is, gebruik eventueel nog wat jojobaolie. Neem 1 pannetje en doe hier de zilveren tint in.
  2. Bij het overgebleven basis poedercomponent meng je nu enkele korreltjes zwart pigment. Stop met het toevoegen van zwart pigment zodra je de gewenste tint grijs hebt bereikt. Vul hier weer een pannetje mee.
  3. Doe nu bij het overige basis poedercomponent ongeveer een half maatlepeltje SS zwart. Meng alles goed door elkaar. Test de oogschaduw of je het goed aan kunt drukken. Is de zwarte kleur naar wens dan ben je klaar. Als de oogschaduw nog niet zwart genoeg is dan meng je er nog wat zwart pigment bij. Stop zodra je de gewenste zwarte kleur bereikt hebt. Vul hiermee het laatste pannetje.

Tocopherol (vitamine E), leuk om te weten

Tocopherol (vitamine E), wordt gebruikt als antioxidant in de oogschaduw en heeft tevens een verzorgende werking. Na het maken van je oogschaduw kun je het beste het flesje met vitamine E in de koelkast bewaren, hiermee verleng je de houdbaarheid enorm. In de toekomst komen op deze site nog thuisworkshop pakketten zelf verzorgende cosmetica maken te staan, zoals; 24 uurscrème, handcrème, body-milk etc.. Vitamine E tocopherol kan je dan heel goed in deze verzorgende producten verwerken. Duurt het te lang voor deze recepten in de shop staan, stuur dan gerust een mailtje naar info@wijmixen.nl leg je vraag voor.

Jojoba olie, koud geperst, leuk om te weten

Jojoba olie wordt gebruikt in onze oogschaduw als hechtmiddel van de onderlinge poedercomponenten.  Wij werken uitsluitend met koud geperste jojoba olie omdat het een aangename olie is met zeer goede verzorgende werking. Jojoba olie heeft een lange houdbaarheid, dat is ook een enorm groot voordeel. Door jojoba olie aan je oogschaduw en rouge toe te voegen worden deze producten ook enigsinds waterproof, hoe meer je toevoeg hoe beter je oogschaduw en rouge waterproof is.  Mocht je in de toekomst nog andere cosmetica willen gaan maken zoals bijvoorbeeld een dagcrème dan adviseren wij je om de olie in de koelkast te bewaren, dat verlengt de houdbaarheid enorm en wordt het een was. Bij kamertemperatuur wordt de jojoba olie weer vloeibaar.

Rouge zelf maken

Rouge maak je hetzelfde als oogschaduw, in ons receptboekje beperken wij ons tot rode en roze rouge. Je kan met de meegeleverde kleurpigmenten ongelooflijk veel verschillende tinten rouge maken. Volg de stappen welke in het receptboekje vermeld staan. Overschrijd de maximale hoeveelheid kleurpigment niet want je hebt er zo weinig van nodig. Als er teveel kleurpigment in gedaan wordt en je gaat het gebruiken dan zal je het teveel aan kleur er met een tissue af moeten halen.

Leuk om te weten

Het is niet zo gemakkelijk is om de rouge netjes in het potje te krijgen maar hier dan dus een tip! Je kan het potje uit het doorschijnend draaien dekseltje halen dat vergemakkelijkt het vullen van het rougepotje. Draai het potje open, ga met je vinger tussen de transparante deksel en bodem, ga met je vinger richting de sluiting (daar waar het vast geklikt is). Doe dit heel voorzichtig, het dekseltje en de bodem zullen nu ietsjes verder uit elkaar gaan staan waardoor jij het oogschaduwpotje er tussen uit kan lichten. Ga voorzichtig te werk want er zit een plastic staafje dat gemakkelijk kan breken. Nadat je het potje gevuld hebt met rouge, klik je voorzichtig het potje weer terug.

Cosmetisch haarwater

Informatie over cosmetisch haarwater, zie de pagina leuk om te weten, link zelf parfum maken.

Maizena

Ja beste klant je gelooft het misschien niet maar maizena is gewoon de maizena die je thuis in de keuken gebruikt om bijvoorbeeld sausje te maken. Het is ook mogelijk om alleen met maizena en kleurpigmenten je oogschaduw en rouge te maken echter door er magnesiumstearaat aan toe te voegen is het bindend effect toch wel wat beter. En hoe meer jojoba olie je eraan toevoeg  hoe beter je oogschaduw en rouge tegen water bestand is, enigzins waterproof dus.

Talk poeder, leuk om te weten

Talk poeder wordt vaak in oogschaduw gebruikt, het geeft een zacht gevoel aan de huid en is vocht afstotend. Vroeger gebruikten wij ook altijd talk poeder in heel veel van onze cosmetica zowel in oogschaduw, rouge en crèmes. Tot het bericht ons onder ogen kwam dat het gebruik van talk poeder kankerverwekkend kon zijn.

In de late jaren 60 is ontdekt dat in talk poeder micro vezeltjes asbest zaten, echter voor cosmetisch gebruik wordt talk poeder al vele jaren gezuiverd en ontdaan van asbest. Toch zijn wij erg geschrokken van dat bericht, zo erg dat we het niet meer gebruiken. Misschien wel een beetje overdreven reactie van ons. Lees hier meer over dit onderwerpen trek zelf uw conclusie.

Kleur pigmenten

Als u het leuk vind om te gaan experimenteren met kleuren dan zijn de volgende linken super leuk om te lezen; primaire kleuren en secundaire kleuren

Zelf oogschaduw maken

Zelf oogschaduw maken


Shop nu

Geef een reactie