Leuk om te weten over zelf lipstick maken in een potje

Leuk om te weten over zelf lipstick maken.

Leuk om te weten over zelf lipstick maken in een potje. Door aankoop van ons thuisworkshop pakket zelf lipstick maken, ontvang je veel informatie. Het is een super leuke activiteit voor bijvoorbeeld feesten maar je kun met dit pakket ook heerlijk zelf experimenteren. 

Tijdsduur

Na gelang het aantal personen ben je ongeveer 1/2 á 1 uur bezig met deze gezellige thuisworkshop. 

Receptboekje

In ons receptboekje welke je ontvangt bij ons thuisworkshop pakket lipstick maken, staat het recept van een goed hechtende basis vetcomponent. Dit basis vetcomponent kan aangepast worden door de ingrediënten te vervangen. Echter het recept zoals vermeld in ons receptboekje heeft een super verzorgende werking. 

Ingrediënten vetcomponent:

In ons thuisworkshop pakket zelf lipstick maken in een potje zitten de volgende kleurpigmenten;

  1. Parelmoer zilver
  2. Parelmoer roze
  3. Parelmoer siena
  4. Gewoon pigment rood
  5. Titanium dioxide, goed dekkend wit

Mengen, leuk om te weten.

Wanneer je met bovenstaande kleurpigmenten gaat mengen, kun je heel veel verschillende tinten maken. 

Door onze jarenlange ervaring met workshops voor grote en kleine groepen, weten wij dat roze en rood tinten de meest gekozen kleuren zijn. Maar er waren ook jonge dames die totaal andere wensen hadden, zij maakten bijvoorbeeld blauwe lipstick. Echter bij dit pakket zelf lipstick maken is er gekozen voor de meest gangbare kleurkeuzes. Indien je later graag wil experimenteren met lipstick maken dan kun je altijd nog de meest extreme kleuren maken. 

Mengen met titanium dioxide en parelmoer zilver:

  • Felle roze tinten kun je het best bereiken door te mengen met titanium dioxide.
  • Zachte roze tinten kun je het best bereiken door te mengen met  parelmoer zilver, tevens verkrijg je dan ook meer glans.
  • Titanium dioxide en parelmoet zilver kun je ook met elkaar mengen, hierna kun je bijvoorbeeld wat rood kleurpigment toevoegen. 

Met de kleurpigment rood en titanium dioxide (goed dekkend wit) of parelmoer zilver zijn ongelooflijk veel roze tinten te maken. Ons advies is om eerst de titanium dioxide of parelmoer zilver met het basis vetcomponent te mengen. 

Hier een meng voorbeeld: 

Meng 1,5 maatlepeltje SS titanium dioxide of parelmoer zilver met het basis vetcomponent en roer hier dan met kleine beetjes tegelijk rood pigment bij. Stop met rood bijvoegen wanneer je de gewenste kleur bereikt heb.  Overschrijd de maximale grens van 3 maatlepeltjes kleurpigment niet want dan wordt de lipstick erg schraal. In plaats van rood kleurpigment kun je ook siena parelmoer pigment gebruiken. Terwijl je de kleurpigmenten bij het basis vetcomponent mengt stolt het vetcomponent. Zet regelmatig het vuurvast maatbekertje terug op of in de warmtebron.

Parelmoer kleurpigmenten roze en siena. Als je deze twee kleur mooi vindt zoals ze zijn, dan kun je met alleen deze kleurpigmenten een lipstick maken. 

Gieten in lipstickpotje, leuk om te weten.

  • Wanneer jij jouw gewenste kleur bereikt heb maak je het vetcomponent weer vloeibaar. Dit doe je door het vuurvast maatbekertje terug op of in de warmtebron te zetten.
  • Giet nu voorzichtig je lipstick in het potje.
  • Laat het potje zonder deksel staan tot het afgekoeld is. Dit mag eventueel in de koelkast maar let op, zonder deksel.
  • Als het goed afgekoeld is kun je het dekseltje erop draaien.
 

Extra info, leuk om te weten.

Maak het mengsel niet te warm, het hoeft alleen vloeibaar te zijn. Zorg ervoor dat het mengsel wat hoog in het vuurvast maatbekertje zit naar beneden geschraapt wordt, zodat dit ook vloeibaar wordt. Er blijft altijd wel wat aan de kanten van het vuurvast maatbekertje zitten. Dat is niet erg, met de 5 gr. basis vetcomponent is hier rekening mee gehouden zodat je toch het lipstickpotje helemaal vol kun gieten.
 

Schoon maken van werkmaterialen, leuk om te weten. 

Neem een stuk keukenrol, maak hiermee het vuurvast maatbekertje, roerstaafje en maatlepeltjes zo goed mogelijk schoon. Hierna kun je het reinigen met een afwasmiddel.

Ben je geïnteresseerd in kleuren dan tref je hier heel veel informatie aan over primaire kleuren en secundaire kleuren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *